Profil idealne žrtve

Counselling / Pixabay

Tarcisio Tadeu Spricigo je bil katoliški duhovnik v Braziliji. Čeprav je zlorabljal otroke, ga je cerkev premeščala iz župnije v župnijo, policiji pa ga ni prijavila. Kljub temu so njegovi zločini prišli na dan in ga pripeljali za zapahe. Pri preiskavi njegovega stanovanja so našli dnevnik, v katerem je opisal, kako najti idealno žrtev.

Nekatere lastnosti njegove idealne žrtve:
– Starost: 7, 8, 9, 10.
– Spol: moški.
– Socialni status: reven.
– Družinska situacija: brez očeta, z osamljeno materjo ali sestro.
– Kje iskati: na ulici, v šoli, v družini.
– Kako ga pritegniti: lekcije kitare, zbora ali ministrant.
– Zelo pomembno: spoprijateljiti se z družino.
– Če je mogoče: deček, ki išče ljubezen, mir in ki te ceni, potreben mu je oče.
– Vedno bodi dominanten. Bodi pozoren in ne hiti. Ne postavljaj vprašanj, ampak bodi prepričan. Zgrabi fante, ki potrebujejo zaščito in so v stiski, ki nimajo očeta in ki so ravni. Izogibaj se bogatih otrok.

Tarcisio Tadeu Spricigo je v svoj dnevnik med drugim tudi zapisal svoje stališče: ugotovi, kaj je fantu všeč, nato pa ga prosi, naj ti da sebe kot sredstvo za plačilo daril.

Zaradi pedofilskih zločinov je bil Tarcisio Tadeu Spricigo obsojen na 14 let zapora. Ali ga je cerkev izobčila, torej poslala v večni pekel, ker je kršil šesto Božjo zapoved. Kar je po cerkvenem pravu smrtni greh!

V čigavem imenu si je pedofilski klerik Spricigo ustvaril dnevnik? Božjem ali satanskem? V čigavem imenu je sploh deloval? Božjem ali satanskem?

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj odgovor