Laž papeža Frančiška

gunthersimmermacher / Pixabay

»Ste hoteli vplivati na argentinske sodnike v primeru Grassi?« je leta 2017 vprašala neka novinarka papeža Frančiška na eni izmed javnih avdienc na trgu Sv. Petra v Vatikanu. Papež je odgovoril z ne. Novinarka sprašuje dalje: »Zakaj ste potem naročili protipreiskavo?« Papež je odgovoril: »Ne, tega nisem nikoli naredil.« Nikoli še vpraša novinarka? Papež ne odgovori.

Sedanji papež Frančišek je kot kardinal Bergoglio v nadškofiji Buenos Aires hotel v največjem pedofilskem škandalu v Argentini zavestno vplivati na sodnike. Gre za primer p. Julia Grassija. Julio César Grassi je bil eden najslavnejših argentinskih duhovnikov, pogosto je nastopal v medijih, vodil pa je tudi velikansko sirotišnico. Zoper njega je več otrok vložilo tožbo zaradi spolnih zlorab. Leta 2009 je bil obsojen na 15 let zapora. Cerkev se je na vse kriplje trudila, da bi spoznali za nedolžnega. Tako je naročila protipreiskavo pod imenom Študija primera Grassi, pod katero se je podpisal znan pravnik, profesor kazenskega prava na univerzi v Buenos Airesu. Protipreiskava ima 2000 strani in je cerkveni zaupni pravni dokument. V njem žrtve pedofilije, torej otroke, ki so vložili tožbo, obsojajo ponaredb, prirejanj, laži in izmišljotin. Zaključek protipreiskave je, da so se sodniki zmotili. Grassi je nedolžen. To preiskavo je naročila argentinska škofovska konferenca, točneje kardinal Bergoglio kot njen predsednik. Bergoglio je torej naročil protipreiskavo, da bi bil Grassi spoznan za nedolžnega. Izsledke protipreiskave je poslal sodnikom tik v okviru pritožbenega postopka. Sodnik Carlos Mahiques, ki je prejel dosje o protipreiskavi, je dejal, da ni vplivala na njegovo razsodbo. Rekel je, da je ta študija kot detektivski roman. Gre za pristransko pravno analizo v nekaterih primerih, v drugih za zelo pristransko analizo. Vsekakor v prid patru Grassiju. Želeli so izvesti pritisk na sodnike. Šlo je za pritajen pritisk, še meni.  Glavna žrtev Grassija se spominja, da je Grassi na sodišču ponavljal, da ga Bergoglio nikoli ni pustil na cedilu. Bergoglio nikoli ni preklical Grassijevih besed. Protipreiskava Grassiju ni pomagala, saj je bila njegova pritožba leta 2013 zavrnjena in klerik je šel v zapor.

Juan Pablo Gallego, ki je zastopal žrtve in je tudi javno razkril protipreiskavo, je le-to opisal kot »škandalozni primer lobiranja in izvajanja pritiska na sodišče.« Škofe pa je obtožil tudi oviranja preiskave. Čeprav je bil Grassi obsojen zaradi pedofilije, je bil leta 2017 še vedno na listi duhovnikov škofije Morón.

Sicer pa kardinal Bergoglio ni ščitil pedofilskega patra samo s protipreiskavo, temveč ga je ščitil ves čas, ko je zadeva prišla v javnost. Že leta 2000 se je Grassi zaradi pedofilije znašel na sodišču, vendar obtožba ni bila vložena. Zadeva pa se je začela razpletati leta 2002, ko je ena izmed argentinskih televizij predvajala oddajo, v kateri je bilo podrobno opisano pedofilsko početje klerika Grassija. Ta je bil takoj aretiran, vendar kasneje izpuščen. Roki pravice pa se kljub podpori kardinala Bergoglia ni mogel izogniti in se je leta 2013, kot že navedeno, znašel v zaporu za 15 let.

Ali ni papež Frančišek dvoličen? Sedaj govori o ničelni toleranci glede pedofilije, prej pa je kot kardinal ščitil pedofilskega klerika! Očitno o ničelni toleranci govori samo zaradi pritiska javnosti in če tega ne bi bilo, bi verjetno še naprej ščitil pedofile.

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj odgovor