Katolik Nassar zlorabil približno 500 deklet

Američan Larry Nasser, laični član katoliške cerkve, je ameriški športni zdravnik, ki je spolno zlorabil večje število mladoletnih deklet. Jeseni 2018 so mediji pisali o 499 znanih žrtvah katoliškega laika Larrya Nassarja. Zaradi spolnih zlorab je bil obsojen na več zapornih kazni zaradi posedovanja otroške pornografije in spolnih napadov in bo ostal za zapahi do konca življenja, saj je dobil kar 175 let zapora. Med drugim je spolno zlorabljal umetnostne drsalke, nogometašice, rokoborke, atletinje, skakalke v vodo, plesalke in navijačice. Med žrtvami nekdanjega zdravnika ameriške univerze Michigan State, ki je bil tudi športni zdravnik ameriške gimnastične reprezentance, s katero je sodeloval več kot 20 let in se udeležil štirih olimpijskih iger, so bile tudi olimpijske gimnastične zmagovalke Aly Raisman, Jordyn Wieber, McKayla Maroney in Gabby Douglas. Aly Raisman je dobitnica šestih olimpijskih kolajn z iger v Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016, od tega treh zlatih. Univerza Michigan State, kjer je bil katoliški pedofil zaposlen, bo morala plačati 500 milijonov dolarjev odškodnine telovadkam.

Katolik Larry Nasser je bil zelo spreten in je dekleta zlorabljal na mnogih mestih. To je počel doma, v telovadnicah in v svoji ordinaciji na kampusu univerze Michigan State. Dekleta je zlorabljal tudi na posebnem pripravljalnem taboru za olimpijske telovadke ter na domačih in mednarodnih tekmovanjih, med drugim tudi na olimpijskih igrah. Ni ga ustavila niti navzočnost staršev deklet, saj jih je otipaval tudi takrat, kar je prikril s svojim telesom.

Zaradi afere Nassar, ta je odmevala po vsem svetu, je odstopilo nekaj vodilnih na univerzi Michigan State in ameriški gimnastični zvezi, tožbe pa so vložene še proti zvezi, ameriškemu olimpijskemu komiteju in številnim športnim klubom v okolici mesta Lansing v Michiganu, kjer je sedež univerze s skoraj 40.000 študenti. V priporu se je znašel nekdanji generalni direktor ameriške gimnastične zveze Steve Penny in to zaradi suma skrivanja in uničenja dokazov v aferi Nassar.

Množični pedofil Nassar je bil močno povezan s katoliško cerkvijo. Ne samo, da je njen član, temveč je bil tudi katehet in celo mašni pomočnik v župniji sv. Tomaža Akvinskega. Vsekakor rajsko okolje za pedofile, peklensko pa za njihove žrtve. Koliko je še takšnih Nasserjev v ZDA? In drugje po svetu? Pa v sami katoliški cerkvi?

Larry Nassar je tipični dokaz, da je zelo veliko pedofilije katoliških laikov, kar je seveda tudi del cerkvene pedofilije. Ta ima dva dela: spolne zlorabe otrok s strani katoliškega klera in spolne zlorabe otrok s strani katoliških laikov. Ker je seveda laikov mnogo več kot klerikov, je pedofilije katoliških laikov v absolutnem smislu mnogo več kot pedofilije klerikov. Zelo veliko jo je na Zahodu, saj so tam katoliki v večini. Vendar pa se pedofiliji katoliških laikov praktično ne posveča nobena pozornost. Seveda je takšna pedofilija procesirana s strani državnih organov, kolikor je razkrita, toda nima predznaka katoliška oz. cerkvena, kot je to primer pri pedofiliji klera.

Ali je katoliška cerkev izobčila serijskega pedofila Larry Nasserja? Osebo, ki je otrokom povzročila toliko gorja! Če ne, potem se očitno z njenimi dejanji cerkev strinja!

Žrtve so se vsaj v 20 letih, kolikor so trajale spolne zlorabe, obračale na pristojne organe in osebe v svoji okolici. »Dajale so intervjuje, oblasti so pisale zapisnike in predloge obtožnic,« je zapisal publicist Kerry Howley,[5] trajalo pa je leta in leta, da se je pedofilski cerkveni laik Nassar končno znašel na sodišču in bil kazensko procesiran.

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj odgovor