Pedofilski klerik Albin Žnidarič

paterdarius / Pixabay

»Nisem storil, česar me obtožujejo, a če bo treba, bom opravil pokoro,« je izjavil katoliški pedofilski duhovnik, član križniškega reda iz Ormoža Albin Žnidarič. Ker je bil pravnomočno obsojen zaradi spolnih zlorab otrok, v zaporu že opravlja civilno pokoro, ki bo trajala pet let in pol, če ne bo predčasno izpuščen. Ali opravlja tudi versko pokoro, ni znano. Verjetno se je spovedal, cerkev mu je odpustila smrtne grehe, ki jih je storil proti otrokom, zmolil nekaj očenašev in drugih molitev ter s tem zopet postal čist oziroma brez tega greha. Ker pa Žnidarič na sodišču sploh ni priznal spolnih zlorab, saj se je branil z molkom, mogoče velja v očeh cerkve za nedolžnega, če seveda tudi pred cerkvenimi instancami ni priznal zlorab in se mu sploh ni potrebno spovedati.

Ne pričaj po krivem, je ena izmed Božjih zapovedi, ki jih Žnidarič dobro pozna. Vsaj domnevati je tako, saj je duhovnik. Domnevati je tudi, da jo je velikokrat povedal svojim »ovčkam«. Ko pa je prišel čas, da bi to zapoved realiziral in na sodišču jasno povedal, ali je storil očitana dejanja ali ne, je molčal. In tako pričal po krivem, kajti »vaš govor naj bo ›da‹, ›da‹, ›ne‹, ›ne‹; kar je več kot to, je od hudega.« (Mt 5,37) Ali: »Predvsem pa, moji bratje, ne prisegajte, ne pri nebu ne pri zemlji ne s kako drugo prisego. Vaš ‘da’ naj bo ‘da’ in vaš ‘ne’ naj bo ‘ne’, da ne zapadete sodbi.« (Jak 5,12) Po civilnem pravu je Albin Žnidarič na sodišču vsekakor imel pravico molka, biblijsko pravo, ki mu je zavezan, pa govori drugače. Po njem se je potrebno izjasniti z da ali ne. Ker ni rekel ne, je domnevati, da je očitana dejanja storil. Če jih ne bi, bi to jasno povedal. Ker pa se ni izjasnil, je to po bibliji »od hudega« in »zapade sodbi.« Če je od hudega, potem je to od tistega, ki ni Bog. To pa je po nauku katoliške cerkve satan. Ali je katoliški duhovnik na sodišču zastopal satana? Res pa je, da se je zunaj sodišča jasno opredelil proti, kot je to navedeno na začetku. Zakaj tega ni ponovil na sodišču?

Božjemu služabniku Žnidariču, seveda po nauku cerkve, je sodišče dokazalo tri kazniva dejanja, ena izmed žrtev je bila celo duševno bolna.

Masiranje duhovnikovega hrbta se je nadaljevalo s pivom, pornografsko kaseto in spolno zlorabo, je bilo ugotovljeno v postopku. Zlorabe so se dogajale tudi na morju v »zloglasnem kampu« Kavran pri Pulju, ki je slovel kot zbirališče cerkvenih uslužbencev in njihovih spremljevalcev. Večina lesenih barak naj bi bila postavljena na črno, zato so bile brez vode in elektrike, hrvaška oblast je kamp pred leti podrla. Očitno je duhovnik zlorabil kar nekaj oseb, saj se je ugotovilo, da je nekaj prijav zastaralo. Ali lahko svetoskrunstvo oziroma smrtni greh zastara?

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj odgovor